2310 77 69 69     info@agelopoulosgroup.gr
Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2015 Ιδιωτική ασφάλιση: ανάγκη η πολυτέλεια;

Ιδιωτική ασφάλιση: ανάγκη η πολυτέλεια;

Οι διαρθρωτικές αλλαγές που δρομολογούνται στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε συνδυασμό με την σημαντική μείωση των συντάξεων στο μέλλον, οδηγούν πολλούς Έλληνες στην ιδιωτική ασφάλιση. Επιπλέον, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, το χαμηλό κόστος των επιτοκίων, η δυσμενής αναλογία μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων και η χρηματοοικονομική εικόνα των ταμείων, δημιουργούν μεγάλη αβεβαιότητα για το αύριο. Όλα αυτά καθιστούν τον ιδιωτικό κλάδο ασφαλίσεων ζωής που προσφέρει συμπληρωματικές συντάξεις, ανάγκη και όχι πολυτέλεια. 

Πιο συγκεκριμένα, με ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ο ασφαλισμένος μπορει να καλύψει τη διαφορά μεταξύ της κρατικής σύνταξης και των εισοδημάτων που θα επιθυμούσε να έχει όταν σταματήσει να εργάζεται. Στα προγράμματα αυτά δεν υπάρχουν ανώτατα όρια συνταξιοδότησης ή περιορισμοί στον βαθμό αναπλήρωσης, ούτε περιορισμοί στην επιλογή της ηλικίας κατα την οποία θα ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης.  

Το κεφάλαιο που συσσωρεύεται με την καταβολή των ασφαλίστρων ανήκει αποκλειστικά στον ασφαλισμένο σε αντίθεση με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης κατά το οποίο οι εισφορές χρησιμοποιούνται άμεσα για την καταβολή συντάξεων σε τρίτους. 

Τα εν λόγω προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα σχεδιασμού εξατομικευμένου πλάνου ανάλογα με τη διάρκεια της ασφάλισης, το ύψος του ποσού παροχής και την ηλικία συνταξιοδότησης. Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα επιλογής τρόπου καταβολής των παροχών (μεταξύ εφάπαξ παροχής, ισόβιας μηνιαίας παροχής και μηνιαίας σύνταξης για συγκεκριμένο χρόνο). Σε περίπτωση απώλειας της ζωής του ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία, τα καθαρά ασφάλιστρα που έχουν πληρωθεί καταβάλλονται άτοκα στους δικαιούχους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο: τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ χαμηλά και έτσι πληρώνοντας λιγότερα χρήματα θα εξασφαλίσετε το κεφάλαιο που επιθυμείτε με αποτέλεσμα να διατηρήσετε το καλό βιοτικό σας επίπεδο στην περίοδο συνταξιοδότησης. 

Τι περιμένετε;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ασφάλεια στο χέρι; »

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Αντώνη Τρίτση 32
Εύοσμος  τ.κ. 562 24
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο : 2310 77 69 69
Fax :  2310 55 90 90

τα γραφεία μας